RECEPT FRÅN IK

Rotsellerisoppa med linser

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st rotselleri
  • 2 st medelstora potatisar
  • 2 msk smör + 1 msk olivolja
  • 1 tsk currypulver
  • salt och svartpeppar
  • 7 dl vatten
  • 1 st vegetarisk buljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk 400 ml
  • Till servering

  • 2 dl kokta linser t ex beluga
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk finhackade örter t ex persilja eller koriander

Gör så här

1

 Skala lök, vitlök, rotselleri och potatis. Finhacka lök och vitlök och skär rotsakerna i mindre bitar.

2

Hetta upp smör och olja i en kastrull och fräs lök och rotsaker i cirka 5 minuter tills de mjuknat och blivit glansiga. Krydda med curry, lite salt och peppar och fräs i 1 minut. Tillsätt vatten, buljong och kokosmjölk. Sjud soppan under lock i cirka 20 minuter tills allt är mjukt.

3

Mixa soppan slät och häll tillbaka den i grytan. Låt den få ett uppkok och smaka av om den behöver ytterligare salt och peppar.

4

Häll upp i portionsskålar och toppa med linser, ringla över olivolja och krydda med finhackade örter.


Kommentar:
Rotsellerisoppan får smak av curry och toppas med kokta linser. Soppan är också supergod att toppa med krispiga rotfruktschips.

Recept