Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st rotselleri
- 2 st medelstora potatisar
- 2 msk smör + 1 msk olivolja
- 1 tsk currypulver
- salt och svartpeppar
- 7 dl vatten
- 1 st vegetarisk buljongtärning
- 1 burk kokosmjölk 400 ml
Till servering
2 dl kokta linser t ex beluga
2 msk olivolja
2 msk finhackade örter t ex persilja eller koriander
Gör så här
Skala lök, vitlök, rotselleri och potatis. Finhacka lök och vitlök och skär rotsakerna i mindre bitar.
Hetta upp smör och olja i en kastrull och fräs lök och rotsaker i cirka 5 minuter tills de mjuknat och blivit glansiga. Krydda med curry, lite salt och peppar och fräs i 1 minut. Tillsätt vatten, buljong och kokosmjölk. Sjud soppan under lock i cirka 20 minuter tills allt är mjukt.
Mixa soppan slät och häll tillbaka den i grytan. Låt den få ett uppkok och smaka av om den behöver ytterligare salt och peppar.
Häll upp i portionsskålar och toppa med linser, ringla över olivolja och krydda med finhackade örter.
Rotsellerisoppan får smak av curry och toppas med kokta linser. Soppan är också supergod att toppa med krispiga rotfruktschips.