Rotsellerigratäng med spenat och ost

Du behöver 600 g rotselleri ansad 1 st kycklingbuljongtärning 1 st bananschalottenlök hackad smör att steka i 100 g färsk spenat 200 g hårdost riven...

Tillagningstid: 60 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 600 g rotselleri ansad
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 st bananschalottenlök hackad
  • smör att steka i
  • 100 g färsk spenat
  • 200 g hårdost riven lagrad
  • 4 dl matlagningsgrädde

Gör så här

1
Ansa och skär rotsellerin i kuber stora som sockerbitar. Häll på vatten så att det precis täcker och lägg i buljongtärningen.

2
Koka på medelvärme tills sellerin blir mjuk, cirka 15 minuter. Häll av kokvattnet.

3
Mjukstek löken i minst tre minuter i en rejäl klick smör.

4
Blanda rotselleri med stekt lök. Varva sellerin med spenat och 2/3 av osten i en smord ugnsform.

5
Häll matlagningsgrädde över och toppa med resten av den rivna osten.

6
Gratinera mitt i ugnen i 200 grader cirka 30 minuter tills gratängen fått fin färg.

7
Tips! Cheddar eller Västerbottensost är smakrika ostar som passar bra i gratängen. Eller välj din egen favoritost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top