Du behöver
- 4 st morötter grova
- 4 st palsternackor stora
- 700 g rotselleri
- 3.5 st rödlökar
- olja att steka i
- salt svartpeppar
- 8 st ägg
Gör så här
1
Skala och tärna rotsakerna så smått du kan. Ta fram och värm två stora stekpannor. Stek en bottenskyla i taget av rottärningarna mjuka i varmt järn, 6–8 minuter. Salta och peppra, ta upp, håll varmt.
2
Halvera, skala och tärna löken, stek den mjuk i fett på medelvärme, cirka 7 minuter. Blanda lök och rotsaker i serveringsform. Håll varmt under folie.
3
Stek två ägg var i lite fett på dryg medelvärme. Servera genast.
Tips! Lite extra fart på pytten blir det om du smular i stött rosépeppar eller torkad timjan under stekningen.
Näringsvärde: kcal 458, fett 27 g, kolhydrater 29 g, fiber 12 g