Rotsakspytt med stekt ägg

Du behöver 4 st morötter grova 4 st palsternackor stora 700 g rotselleri 3.5 st rödlökar olja att steka i salt svartpeppar 8 st ägg...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st morötter grova
  • 4 st palsternackor stora
  • 700 g rotselleri
  • 3.5 st rödlökar
  • olja att steka i
  • salt svartpeppar
  • 8 st ägg

Gör så här

1
Skala och tärna rotsakerna så smått du kan. Ta fram och värm två stora stekpannor. Stek en bottenskyla i taget av rottärningarna mjuka i varmt järn, 6–8 minuter. Salta och peppra, ta upp, håll varmt.

2
Halvera, skala och tärna löken, stek den mjuk i fett på medelvärme, cirka 7 minuter. Blanda lök och rotsaker i serveringsform. Håll varmt under folie.

3
Stek två ägg var i lite fett på dryg medelvärme. Servera genast.


Kommentar:
Tips! Lite extra fart på pytten blir det om du smular i stött rosépeppar eller torkad timjan under stekningen.
Näringsvärde: kcal 458, fett 27 g, kolhydrater 29 g, fiber 12 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top