Du behöver
- 1.5 kg rimmat fläsklägg med ben
- 10 st lagerblad färska
- 10 st vitpepparkorn
- 1 st gul lök klyftad
- 2 st kålrot tvättade
- salt grovt
- 3 st morötter tvättade
- 1 st lagerblad
- 2 msk färsk timjan
- 3 st potatis nykokta
- fläskbuljong
- salt havssalt
- kålrot Råmarinerad
- 0.5 st kålrot strimlad
- 3 msk äppelcidervinäger
- 0.5 dl persilja strimlad
- 3 msk solrosolja kallpressad
- salt
Till servering:
4 msk sötstark senap LissEllas
Spara till dag 2
0.33 st fläsklägg
1.5 l fläskbuljong
kålrot råmarinerad
kålrot bakad och stekt morot
Tips! Det går alldeles utmärkt att servera endast klyftad bakad kålrot, fläsklägg och senap som ett alternativ.
Receptet kommer från Paul Svenssons kokbok “Den nya husmanskosten” (Norstedts).