Rotfruktswok med jordnötssås

Du behöver 300 g vitkål 2 st morötter 400 g 1 bitar rotselleri 100 g 1 st gul lök 1.5 st paprikor olivolja eller rapsolja...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g vitkål
  • 2 st morötter 400 g
  • 1 bitar rotselleri 100 g
  • 1 st gul lök
  • 1.5 st paprikor
  • olivolja eller rapsolja
  • 1 msk gourmetsalt eller 1 tsk vanligt salt

Jordnötssås:

3 dl grönsaksbuljong
2 dl jordnötssmör
1 st vitlöksklyfta finhackad
10 st tabasco droppar röd
0.5 msk råsocker

Gör så här

1
Skär kålen i ganska grova bitar. Skala rotfrukterna, skiva morötterna och skär sellerin i små bitar. Grovhacka löken, kärna ur paprikan och skär i bitar.

2
Sås: Koka upp buljongen och vispa ner jordnötssmöret tills såsen blir slät. Tillsätt vitlök, tabasco och socker.

3
Hetta upp wokpannan och häll i oljan. Lägg i grönsakerna, först rotfrukter och lök och låt dem fräsa lite. Tillsätt så kål och paprika och woka allt under omrörning 5-6 minuter. Grönsakerna ska fortfarande ha spänst. Strö över det grova saltet och servera med jordnötssåsen och eventuellt strimlat, brynt fläskkött.


Kommentar:
Fler läckra kål- och morotsrecept hittar du nedan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top