Rotfruktssoppa med purjolök och bönor

Du behöver 1 st purjolök 1 st gul lök 0.5 st rotselleri 2 msk smör eller olja 5 st potatis 1.25 l kokande vatten 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st rotselleri
  • 2 msk smör eller olja
  • 5 st potatis
  • 1.25 l kokande vatten
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 1 st burk stora vita bönor sköljda
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • salt, vitpeppar
  • 2 dl Quornfärs fräst i olja
  • 1 krm salt
  • 0.5 st chilifrukt

Gör så här

1
Klyv purjon längs med och skölj noga. Skär i skivor. Skala och skiva löken. Skala och skär sellerin i småbitar. Fräs allt i matfett.

2
Skala och skär potatisarna i småbitar eller riv dem grovt. Lägg dem i kastrullen. Häll på vatten och koka upp, tillsätt buljong, koka 12–15 minuter tills potatisarna är mjuka. Tillsätt bönorna och mixa soppan slät. Tillsätt grädde och smaka av.

3
Fräs quornfärs i olja. Salta. Finhacka chilin. Skeda upp soppan i skålar och garnera med quorn och chili. Servera grönsallad med körsbärstomater till och bröd med ost.


Kommentar:
Kcal 565, Fett 20 g, Kolhydrater 65 g, Fibrer 15 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top