Du behöver
- 1 st purjolök
- 1 st gul lök
- 0.5 st rotselleri
- 2 msk smör eller olja
- 5 st potatis
- 1.25 l kokande vatten
- 2 tärning grönsaksbuljong
- 1 st burk stora vita bönor sköljda
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- salt, vitpeppar
- 2 dl Quornfärs fräst i olja
- 1 krm salt
- 0.5 st chilifrukt
Gör så här
1
Klyv purjon längs med och skölj noga. Skär i skivor. Skala och skiva löken. Skala och skär sellerin i småbitar. Fräs allt i matfett.
2
Skala och skär potatisarna i småbitar eller riv dem grovt. Lägg dem i kastrullen. Häll på vatten och koka upp, tillsätt buljong, koka 12–15 minuter tills potatisarna är mjuka. Tillsätt bönorna och mixa soppan slät. Tillsätt grädde och smaka av.
3
Fräs quornfärs i olja. Salta. Finhacka chilin. Skeda upp soppan i skålar och garnera med quorn och chili. Servera grönsallad med körsbärstomater till och bröd med ost.
Kcal 565, Fett 20 g, Kolhydrater 65 g, Fibrer 15 g