Rotfruktssoppa med linser och saffran

Du behöver 1 st gul lök hackad 1 st vitlöksklyfta hackad 700 g rotfrukter t ex rotselleri, morot, potatis i bitar 1 st saffran (0,5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 700 g rotfrukter t ex rotselleri, morot, potatis i bitar
  • 1 st saffran (0,5 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 st linser (400 g)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 4 st tortillabröd ekologiska
  • färskost t ex philadelphia
  • 2 msk mango chutney
  • olivolja

Gör så här

1
1. Fräs lök och rotfrukter med saffran i olja i en rymlig kastrull i ett par minuter. Tillsätt en liter vatten och buljongtärningar.

2
2. Koka upp och koka under lock tills grönsakerna mjuknat.

3
3. Tillsätt hälften av linserna i kastrullen, mixa. Droppa i vinäger och tillsätt resten av linserna. Smaka av. Späd om den är för tjock.

4
4. Bred färskost och chutney på två av bröden. Lägg på de andra bröden och stek dem gyllene i oljan i en stekpanna i cirka 1 minut på varje sida. Servera varma till soppan.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 470
Fett 24 g
Kolhydrater 53 g
Fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top