Du behöver
- 6 st potatis medelstora, mjöliga
- 6 st morötter
- 2 st salladslök det vita
- 1 l vatten
- 2 tärning hönsbuljong
- 400 g salsiccia eller bratwurst
- salt
- kajennpeppar
- 2 st salladslök det gröna
Gör så här
1
1 Skala potatis och morötter, ta undan en morot. Dela resterande morötter och potatisen i bitar och lägg i gryta med vattnet, skivad
2
salladslök och buljongtärningarna.
3
2 Koka upp och sjud 10 minuter, tills potatis och rötter är riktigt mjuka. Om salsiccian är rå får den också koka med tills den är fast.
4
3 Ta upp korven innan du (stav-)mixar resten till jämn soppa. Salta eller peppra om så behövs.
5
4 Skiva korven och lägg i bitarna, grovriv den skalade moroten direkt ner i soppan. Låt allt puttra ett par minuter till. Skiva det lökgröna grovt och strö över soppan.