Rotfruktssoppa med korv

Du behöver 6 st potatis medelstora, mjöliga 6 st morötter 2 st salladslök det vita 1 l vatten 2 tärning hönsbuljong 400 g salsiccia eller...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 st potatis medelstora, mjöliga
  • 6 st morötter
  • 2 st salladslök det vita
  • 1 l vatten
  • 2 tärning hönsbuljong
  • 400 g salsiccia eller bratwurst
  • salt
  • kajennpeppar
  • 2 st salladslök det gröna

Gör så här

1
1 Skala potatis och morötter, ta undan en morot. Dela resterande morötter och potatisen i bitar och lägg i gryta med vattnet, skivad

2
salladslök och buljongtärningarna.

3
2 Koka upp och sjud 10 minuter, tills potatis och rötter är riktigt mjuka. Om salsiccian är rå får den också koka med tills den är fast.

4
3 Ta upp korven innan du (stav-)mixar resten till jämn soppa. Salta eller peppra om så behövs.

5
4 Skiva korven och lägg i bitarna, grovriv den skalade moroten direkt ner i soppan. Låt allt puttra ett par minuter till. Skiva det lökgröna grovt och strö över soppan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top