Rostade rotsaker med rosmarin och vitlök

Du behöver 4 st morötter morötter ev 4 lila 3.5 st gulbetor 4 st palsternackor 4 st persiljerötter 3 st rödbetor 6 st vitlöksklyftor 3...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st morötter
  • morötter ev 4 lila
  • 3.5 st gulbetor
  • 4 st palsternackor
  • 4 st persiljerötter
  • 3 st rödbetor
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt (fling)salt
  • färsk rosmarin

Gör så här

1
Skala alla rotsakerna och skär dem i stavar eller klyftor. Skala vitlöksklyftorna och platta till dem med knivbladet.

2
Lägg allt i en långpanna, gärna med bakplåtspapper i bottnen. Ringla över olja och strö på salt. Lägg i en kvist rosmarin.

3

4
Rosta rotsakerna mitt i ugnen i 225 grader 20–30 minuter tills de är mjuka.

5
Byt ut rosmarinkvisten mot en fräsch när rötterna serveras.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top