Du behöver

  • 4 st morötter
  • morötter ev 4 lila
  • 3.5 st gulbetor
  • 4 st palsternackor
  • 4 st persiljerötter
  • 3 st rödbetor
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt (fling)salt
  • färsk rosmarin

Gör så här

1
Skala alla rotsakerna och skär dem i stavar eller klyftor. Skala vitlöksklyftorna och platta till dem med knivbladet.
2
Lägg allt i en långpanna, gärna med bakplåtspapper i bottnen. Ringla över olja och strö på salt. Lägg i en kvist rosmarin.
3
4
Rosta rotsakerna mitt i ugnen i 225 grader 20–30 minuter tills de är mjuka.
5
Byt ut rosmarinkvisten mot en fräsch när rötterna serveras.

Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept