Rostade rotsaker med getostdipp

Du behöver 500 g rotfrukter 500 g sötpotatis 2-3 msk olivolja flingsalt, svartpeppar 2 st rosmarinkvistar plockade blad Bakad getostdipp 200 g färskost av philadelphiatyp...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rotfrukter
  • 500 g sötpotatis
  • 2-3 msk olivolja
  • flingsalt, svartpeppar
  • 2 st rosmarinkvistar plockade blad

Bakad getostdipp

200 g färskost av philadelphiatyp
200 g getost
3 msk grädde
1 msk olivolja till formen
1 msk hackad persilja

Till servering

grönsallad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna och potatisen i bitar. Lägg rotfrukter och sötpotatis på en papprad plåt. Ringla över oljan, salta, peppra, strö över rosmarin och blanda väl. Bred ut så att allt ligger i ett lager. Rosta i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Rör om 2 gånger under tiden. 

2

Bakad getostdipp Blanda ihop färskost och getost, använd gärna elvisp eller mixer. Blanda i grädden. Lägg ostmassan i en oljad ugnssäker form, toppa med persiljan och ugnsbaka bredvid formen med rotfrukter och potatis i 15 minuter. Servera med grönsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top