RECEPT FRÅN IK

Rostade rotsaker med getostdipp

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rotfrukter
  • 500 g sötpotatis
  • 2-3 msk olivolja
  • flingsalt, svartpeppar
  • 2 st rosmarinkvistar plockade blad
  • Bakad getostdipp

  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 200 g getost
  • 3 msk grädde
  • 1 msk olivolja till formen
  • 1 msk hackad persilja
  • Till servering

  • grönsallad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna och potatisen i bitar. Lägg rotfrukter och sötpotatis på en papprad plåt. Ringla över oljan, salta, peppra, strö över rosmarin och blanda väl. Bred ut så att allt ligger i ett lager. Rosta i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Rör om 2 gånger under tiden. 

2

Bakad getostdipp Blanda ihop färskost och getost, använd gärna elvisp eller mixer. Blanda i grädden. Lägg ostmassan i en oljad ugnssäker form, toppa med persiljan och ugnsbaka bredvid formen med rotfrukter och potatis i 15 minuter. Servera med grönsallad.


Recept