Du behöver
- 700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot
- 500 g potatis vältvättad
- 4 msk rapsolja
- 1 msk timjanblad plockade
- 1 tsk flingsalt
Dressing
2 msk rödvinsvinäger
1 msk färskpressad citronsaft
1 msk flytande honung
3 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Till garnering
timjankvistar färska
Gör så här
Sätt ugnen på 225. Skala och skär rotfrukterna i skivor. Skär potatisen i skivor. Lägg skivorna i grupper var för sig i en papprad långpanna och bred ut dem så att inga högar bildas. Ringla över oljan och strö över timjanblad. Smula över salt. Rosta i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Vänd skivorna med stekspade 2–3 gånger under tiden. Öka eventuellt ugnsvärmen till 250 grader de sista 10 minuterna, så att rotsakerna får fin färg.
Vispa ihop ingredienserna till dressingen under tiden.
Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål. Ringla över dressingen. Garnera med timjankvistar.
De rostade rotsakerna får god syrlig smak av en dressing som hälls på efter ugnsrostningen.