Rostade rotfrukter med honung

Du behöver 700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1...

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot
  • 500 g potatis vältvättad
  • 4 msk rapsolja
  • 1 msk timjanblad plockade
  • 1 tsk flingsalt

Dressing

2 msk rödvinsvinäger
1 msk färskpressad citronsaft
1 msk flytande honung
3 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Till garnering

timjankvistar färska

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225. Skala och skär rotfrukterna i skivor. Skär potatisen i skivor. Lägg skivorna i grupper var för sig i en papprad långpanna och bred ut dem så att inga högar bildas. Ringla över oljan och strö över timjanblad. Smula över salt. Rosta i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Vänd skivorna med stekspade 2–3 gånger under tiden. Öka eventuellt ugnsvärmen till 250 grader de sista 10 minuterna, så att rotsakerna får fin färg.

2

Vispa ihop ingredienserna till dressingen under tiden.

3

Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål. Ringla över dressingen. Garnera med timjankvistar.


Kommentar:
De rostade rotsakerna får god syrlig smak av en dressing som hälls på efter ugnsrostningen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top