Rostade rotfrukter med brysselkål

Du behöver 750 g morötter 300 g palsternacka 3 msk olivolja flingsalt rapsolja 500 g brysselkål 4 msk hackade valnötskärnor 1 st citron Gör så...

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 750 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • rapsolja
  • 500 g brysselkål
  • 4 msk hackade valnötskärnor
  • 1 st citron

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda rotsaker, olja, salt och peppar på papprad plåt. Rosta mitt i ugnen 20–25 minuter tills de är nästan mjuka.

2

Plocka av de 4 yttersta bladen på brysselkålen. Dela huvudena. Stek i het olja i 5 minuter, tillsätt bladen, fräs 3 minuter.

3

Rosta kål och nötter 5 minuter med rotsakerna.  Toppa med citronskal, saft, salt och peppar.


Kommentar:
Njut rotsakerna varma eller laga dem en dag i förväg och låt marinera över natten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top