Prosciutto med riven parmesan och rostade pumpakärnor

Du behöver 3 msk pumpakärnor (eller solrosfrön) salt 120 g prosciutto (eller annan lufttorkad skinka) 1 näve rucolasallad parmesanost i bit olivolja svartpeppar nymalen Gör...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 msk pumpakärnor (eller solrosfrön)
  • salt
  • 120 g prosciutto (eller annan lufttorkad skinka)
  • 1 näve rucolasallad
  • parmesanost i bit
  • olivolja
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Rosta pumpakärnorna ett par minuter i torr, het stekpanna, salta.

2
Lägg ut prosciutton på ett fat, fördela rucolan och strö rejält med nyriven parmesan över.

3
Avsluta med att ringla på lite olivolja och mala svartpeppar över


Kommentar:
En enkel start på helgen. Sätt bara fram fatet och ett par gafflar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top