Du behöver
- 1.3 kg palsternackor
- 1 msk olivolja
- 3.5 dl basmatiris gott
- 3 st vitlöksklyftor hackade
- 0.5 st gul lök hackad
- 1 msk olivolja
- 500 g krossade tomater
- 1 dl minifraiche
- 1 dl purjolök strimlad
- citron det rivna skalet av en
- 1 tsk socker
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
Skala och skär palsternackorna i långa stavar. Bryn dem i olivoljan och efterstek dem i ugnen, 200 grader i 12 minuter, salta.
2
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
3
Fräs vitlök och gul lök i en kastrull med olivolja utan att det tar färg. Häll på krossade tomater, minifraiche och purjolök, koka ihop i ett par minuter.
4
Tillsätt citronskalet och smaka av med socker, salt och svartpeppar. Servera till riset och palsternackan.