Rostade palsternackor med ris och tomatsås

Du behöver 1.3 kg palsternackor 1 msk olivolja 3.5 dl basmatiris gott 3 st vitlöksklyftor hackade 0.5 st gul lök hackad 1 msk olivolja 500...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1.3 kg palsternackor
  • 1 msk olivolja
  • 3.5 dl basmatiris gott
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 0.5 st gul lök hackad
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl minifraiche
  • 1 dl purjolök strimlad
  • citron det rivna skalet av en
  • 1 tsk socker
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Skala och skär palsternackorna i långa stavar. Bryn dem i olivoljan och efterstek dem i ugnen, 200 grader i 12 minuter, salta.

2
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

3
Fräs vitlök och gul lök i en kastrull med olivolja utan att det tar färg. Häll på krossade tomater, minifraiche och purjolök, koka ihop i ett par minuter.

4
Tillsätt citronskalet och smaka av med socker, salt och svartpeppar. Servera till riset och palsternackan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top