Rostade kikärter med parmesan

Du behöver 240 g kikärter kokta, (motsvarar 1 burk på 400 g) 2 tsk olivolja 1 krm kajennpeppar 1 tsk flingsalt 2 dl Parmesan fint...

Tillagningstid: 20 minuter
1 burk

Du behöver

  • 240 g kikärter kokta, (motsvarar 1 burk på 400 g)
  • 2 tsk olivolja
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl Parmesan fint riven

Gör så här

1

Värm ugnen till 200 grader. Om du använder kikärter på burk så skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Blanda olivolja, kajennpeppar och salt i en stor skål. Häll i kikärterna och rör om ordentligt. Vänd ner parmesanen och se till att alla kikärter får sitt. 

2

Bred ut på papprad plåt och strö över eventuella ostrester som finns kvar i skålen. Rosta kikärterna i 10–12 minuter eller tills de är gyllene och osten blivit lite frasig. Låt svalna något och ät ljumma eller rumstempererade. 


Kommentar:
Även den som vanligtvis inte älskar kikärter kommer att gilla de här rostade, lite heta med ett tunt, frasigt täcke av parmesan. Svåra att sluta äta, faktiskt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top