Du behöver
- 240 g kikärter kokta, (motsvarar 1 burk på 400 g)
- 2 tsk olivolja
- 1 krm kajennpeppar
- 1 tsk flingsalt
- 2 dl Parmesan fint riven
Gör så här
Värm ugnen till 200 grader. Om du använder kikärter på burk så skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Blanda olivolja, kajennpeppar och salt i en stor skål. Häll i kikärterna och rör om ordentligt. Vänd ner parmesanen och se till att alla kikärter får sitt.
Bred ut på papprad plåt och strö över eventuella ostrester som finns kvar i skålen. Rosta kikärterna i 10–12 minuter eller tills de är gyllene och osten blivit lite frasig. Låt svalna något och ät ljumma eller rumstempererade.
Även den som vanligtvis inte älskar kikärter kommer att gilla de här rostade, lite heta med ett tunt, frasigt täcke av parmesan. Svåra att sluta äta, faktiskt.