Rostade jordärtskockor

Du behöver 1200 g jordärtskockor 2 msk olivolja 1 tsk flingsalt 1 krm svartpeppar hackad persilja Gör så här 1 Sätt ugnen på 225 grader....

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1200 g jordärtskockor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • hackad persilja

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skrubba jordärtskockorna och halvera dem.

3

Sprid ut halvorna i en papprad långpanna. Ringla över olivolja och salta och peppra. Vänd runt med händerna så att allt blandas.

4

Rosta i mitten av ugnen i cirka 30 minuter tills skockorna är mjuka och börjar få färg. Strö över hackad persilja och servera.


Kommentar:
Het lammgryta med syrligt granatäpple och sval yoghurt. Till det serverar vi gärna söta rostade jordärtskockor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top