Rostade grönsaker med ägg och pasta

Du behöver 500 g små tomater 2 st rödlökar 1 st grön squash 4 st vitlöksklyftor 2 msk olivolja 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g små tomater
  • 2 st rödlökar
  • 1 st grön squash
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 st ägg
  • 500 g pasta färsk, t.ex. fettuccine
  • 0,5 kruka basilika färsk

Till servering

riven parmesanost
nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Halvera tomaterna. Skala lök­arna och skär dem i grova bitar. Skär squashen i cirka 2 cm stora tärningar. Lägg allt i en ugnsfast form och lägg på vitlöksklyftorna, oskalade. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Ställ in formen i ugnen i 25 minuter. Koka upp vatten till pastan.

2

Ta bort skalen på vitlöksklyftorna och smula dem över grönsakerna. Gör fyra fördjupningar i pannan och knäck äggen däri. Ställ in formen i ugnen i ytterligare 5 minuter eller tills vitan precis stannat. Koka pastan under tiden.

3

Strimla basilikan och strö den över grönsakerna. Lägg upp pasta på tallrikar. Skeda över grönsaker och var sitt ägg, spräck den krämiga ­gulan och toppa med parmesan och nymalen svartpeppar. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top