Rostade grönsaker i långpanna

Du behöver 5.5 st potatis medelstora 1 st aubergine 1 st zucchini 4.5 st selleristjälkar 1 st purjolök 2.5 st tomater salt och nymalen svartpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 5.5 st potatis medelstora
  • 1 st aubergine
  • 1 st zucchini
  • 4.5 st selleristjälkar
  • 1 st purjolök
  • 2.5 st tomater
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk timjan smulad färsk
  • 2 tsk oregano torkad
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175-200 grader. Smörj ugnens stora långpanna. Skala och klyfta potatisarna. Skär bort fästet på auberginen, halvera den på längden och skär den tvärs över i skivor. Skär eventuellt i mindre bitar. Skär bort fästet på zucchinin, halvera på längden och skär i halvmånformade skivor. Skiva sellerin i drygt centimetertjocka bitar och skiva purjolöken. Skär tomaterna i klyftor.

2
Blanda alla grönsakerna i långpannan och vänd ihop med salt, peppar, timjan och oregano. Droppa på olivolja och sätt in mitt i ugnen. Stek/rosta grönsakerna cirka 40 minuter eller tills de är genomstekta. Stick i potatisklyftorna för att se när de är mjuka. Rör om i grönsakerna då och då. Låt dem bli lite brynta på ytan.


Kommentar:
Fler recept från Icakurirens kräftfest hittar du om du klickar på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top