Tomatsoppa på rostad vitlök

Du behöver 6 st vitlöksklyftor 2 st schalottenlökar 0.5 msk olivolja 8 st tomater färska 1 msk tomatpuré 1 msk balsamvinäger 8 dl grönsaksbuljong 0.75...


4 portioner

Du behöver

  • 6 st vitlöksklyftor
  • 2 st schalottenlökar
  • 0.5 msk olivolja
  • 8 st tomater färska
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk balsamvinäger
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 0.75 tsk salt vitpeppar

Garnering:

1 dl bondbönor kokta

Gör så här

1
Skala vitlöksklyftorna och baka dem i 250-gradig ugn med några droppar olja över tills klyftorna blivit bruna.

2
Skala och hacka schalottenlökarna. Fräs dem och hela, bakade vitlöksklyftor i olja. Hacka tomaterna. Småkoka tomathack och tomatpuré med löken cirka 20 minuter. Tillsätt vinäger och buljong. Koka ytterligare 20 minuter på svag värme under lock.

3
Mixa soppan slät i flera omgångar och sila i finmaskig sil. Smaka av

4
med salt och peppar. Servera soppan rykande het med bönor och basilikakräm som läggs i vid serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top