RECEPT FRÅN IK

Rostad sparris med nötströssel

Av . Foto: Betina Hastoft

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • 3 skiva lantbröd
  • 50 g hasselnötskärnor
  • 50 g pistaschnötter
  • salt, peppar
  • 1 msk oregano
  • 3 msk olivolja
  • 25 g Parmesan-ost

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Bryt av nedersta biten på sparrisarna och skölj dem i vatten.

2

Skär brödet i små tärningar. Hacka nötterna grovt. Blanda brödtärningar och nötter i en skål. Blanda i salt, peppar, oregano och 2 msk av olivoljan. 

3

Bred ut sparrisen på en plåt klädd med bakplåtspapper och ringla över resten av oljan. 

4

Strö över nötströsslet och tillaga mitt i ugnen i 12–15 minuter. Hyvla över parmesanost och servera direkt.


Recept