Rostad savoykål med hasselnötter

Här gör vi en god vegorätt av ugnsrostad savoykål med smak av lönnsirap och hasselnötter.

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1-2 st huvud savoykål
  • 2-3 msk smör och rapsolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2.5 dl grönsaksbuljong från fond eller tärning
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • 25 g smör tärnat
  • 3 msk lönnsirap
  • 3-4 msk hasselnötskärnor hackade

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Dela små kålhuvuden i halvor eller klyfta ett stort kålhuvud. Hetta upp smör och rapsolja i en ugnssäker stekpanna. Bryn kålen runtom i 10 minuter,  vänd sedan snittytan upp. Häll över vin och buljong. Salta och peppra. Lägg på smör. 

3

Sätt stekpannan med kålen i nedre delen av ugnen och rosta den cirka 30 minuter, eller tills kålen är mjuk, känn med provsticka. Vänd kålen och ös med skyn två gånger under tiden. 

4

Ringla över sirapen, toppa med nötterna och rosta ytterligare cirka 5 minuter.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top