Du behöver
- 1-2 st huvud savoykål
- 2-3 msk smör och rapsolja
- 1 dl torrt vitt vin
- 2.5 dl grönsaksbuljong från fond eller tärning
- flingsalt och nymald svartpeppar
- 25 g smör tärnat
- 3 msk lönnsirap
- 3-4 msk hasselnötskärnor hackade
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela små kålhuvuden i halvor eller klyfta ett stort kålhuvud. Hetta upp smör och rapsolja i en ugnssäker stekpanna. Bryn kålen runtom i 10 minuter, vänd sedan snittytan upp. Häll över vin och buljong. Salta och peppra. Lägg på smör.
Sätt stekpannan med kålen i nedre delen av ugnen och rosta den cirka 30 minuter, eller tills kålen är mjuk, känn med provsticka. Vänd kålen och ös med skyn två gånger under tiden.
Ringla över sirapen, toppa med nötterna och rosta ytterligare cirka 5 minuter.