Du behöver
- 4 prt råris
- 1 st rotselleri (ca 500 g)
- 1 st gul lök
- 250 g champinjoner
- 2 msk smör
- 2-3 msk olivolja
- salt och svartpeppar
Örtsås
1 kruka basilika
0.5 dl grovhackad bladpersilja
1 st vitlöksklyfta finhackad
2 dl crème fraîche
2 msk finriven parmesanost
1 msk citronsaft
salt och peppar
Till servering
rucola
Gör så här
Koka riset enligt anvisningen på påsen. Skala rotselleri och lök. Skär rotsellerin i klyftor och skiva löken. Tvätta och dela svampen i halvor eller kvartar.
Hetta upp smör och 1 matsked olja i en stekpanna och fräs sellerin tills den fått fin färg och är genomstekt. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och stek lök och svamp tills det fått fin färg, rör då och då. Krydda med salt och peppar.
Plocka bladen från basilikan och grovhacka. Mixa slätt tillsammans med persilja, vitlök, crème fraiche, parmesan och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Servera grönsakerna med såsen, nykokt ris och ruccola.
Här rostas rotsellerin i stekpanna och får sällskap av svamp och en örtig sås.
Tillbehör, som pasta, bulgur eller ris, kan varieras efter vad som finns hemma.