Rostad paprikasoppa med fetaost

Du behöver 2 st paprikor stora, urkärnade 8 st tomater cirka 400 g 2 st rödlökar skalade 2 st vitlöksklyftor oskalade 0.5 tsk timjan 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st paprikor stora, urkärnade
  • 8 st tomater cirka 400 g
  • 2 st rödlökar skalade
  • 2 st vitlöksklyftor oskalade
  • 0.5 tsk timjan
  • 2 msk olja
  • flingsalt, nymald peppar
  • 1 l grönsaksbuljong från tärning
  • 4 msk grädde
  • strösocker

Servera med:

vitlökskrutonger 1 paket fetaost i tärningar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Skär paprika, tomat och lök i bitar. Lägg i en ugnsform med den oskalade vitlöken, timjan och olja, salta och peppra. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter tills grönsakerna är mjuka och fått lite färg. Några minuter under grillen ger extra rostning.

2
Skala de rostade vitlökarna. Häll grönsakerna med spad och vitlök i en mixer. Mixa med lite buljong i taget till bra konsistens. Tillsätt grädde och värm. Tillsätt salt, peppar och eventuellt lite socker. Servera med krutonger och fetaost.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 408, fett 27 g, kolhydrater 27 g, fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top