Rostad färskpotatis med chili och vitlök

Du behöver 1 msk smör 2 msk olivolja eller rapsolja 1 kg färskpotatis kokt, kall 0.5 msk chiliflakes torkade 1 msk vitlök eller 1 klyfta...

Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja eller rapsolja
  • 1 kg färskpotatis kokt, kall
  • 0.5 msk chiliflakes torkade
  • 1 msk vitlök eller 1 klyfta pressad
  • 2 tsk medelhavssalt eller gourmetsalt
  • 2 msk timjan färsk hackad

Gör så här

1
Låt smör och olja bli varmt i en stor stekpanna eller wok, eller dela upp potatisen och stek den i flera omgångar.

2
Lägg i potatisen och vänd runt så att det kommer lite smör och olja på alla.

3
Strö över kryddor och salt och rosta potatisen i stekpannan några minuter runt om tills den är gyllenbrun. Strö över färsk timjan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top