Rosmarinkotlett med äppelsallad

Du behöver Sardellsås raka sardellfiléer 1 msk pressad citron 1 st vitlöksklyfta 1 st ägg 1 dl olivolja 1.5 dl riven parmesanost 1 tsk finrivet...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

Sardellsås

raka sardellfiléer
1 msk pressad citron
1 st vitlöksklyfta
1 st ägg
1 dl olivolja
1.5 dl riven parmesanost
1 tsk finrivet citronskal

Äppelsallad

2 st äpplen svenska
2 st päron
100 g blandade salladsblad
0.5 dl ljusa russin
4 st fläskkotletter
smör att steka i
2 tsk finhackad färsk rosmarin
salt och peppar

Gör så här

1

Börja med sardellsåsen. Mixa sardeller, citron och riven eller pressad vitlök med en mixerstav. Tillsätt ägget. Tillsätt olivoljan lite i taget samtidigt som du mixar.

2

Avsluta med att röra ner parmesanost och citronskal med en sked. Smaka av, eventuellt behövs det mer pressad citron.

3

Kärna ur och skiva äpplen och päron. Droppa över en aning citron så att de inte mörknar. Blanda äpple, päron, salladsblad och russin på ett fat.

4

Stek kotletterna i smör i en stekpanna, se tipsruta för bästa stekresultat. Strö på rosmarin, salt och peppar. Servera kotletterna med äppelsallad och sardellsås.

5

Tips: Ställ såsen kallt tills det är dags att servera.


Kommentar:
Här serveras kotletterna på ett lite annorlunda vis, med fräsch äppelsallad och en smakrik sardellsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top