Du behöver
Sardellsås
raka sardellfiléer
1 msk pressad citron
1 st vitlöksklyfta
1 st ägg
1 dl olivolja
1.5 dl riven parmesanost
1 tsk finrivet citronskal
Äppelsallad
2 st äpplen svenska
2 st päron
100 g blandade salladsblad
0.5 dl ljusa russin
4 st fläskkotletter
smör att steka i
2 tsk finhackad färsk rosmarin
salt och peppar
Gör så här
Börja med sardellsåsen. Mixa sardeller, citron och riven eller pressad vitlök med en mixerstav. Tillsätt ägget. Tillsätt olivoljan lite i taget samtidigt som du mixar.
Avsluta med att röra ner parmesanost och citronskal med en sked. Smaka av, eventuellt behövs det mer pressad citron.
Kärna ur och skiva äpplen och päron. Droppa över en aning citron så att de inte mörknar. Blanda äpple, päron, salladsblad och russin på ett fat.
Stek kotletterna i smör i en stekpanna, se tipsruta för bästa stekresultat. Strö på rosmarin, salt och peppar. Servera kotletterna med äppelsallad och sardellsås.
Tips: Ställ såsen kallt tills det är dags att servera.
Här serveras kotletterna på ett lite annorlunda vis, med fräsch äppelsallad och en smakrik sardellsås.