Rosmarindoftande köttfärspaj

Du behöver 3 st smördeg plattor fryst 400 g köttfärs 2 msk smör eller margarin 1 st purjolök 1 tsk rosmarin 1 st vitlöksklyfta 2...


4 portioner

Du behöver

  • 3 st smördeg plattor fryst
  • 400 g köttfärs
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 st purjolök
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 st tomater
  • 2 dl riven ost t ex herrgårdsost

Gör så här

1
Ta ut smördegsplattorna ur frysen. Sätt ugnen på 225 grader.

2
Bryn köttfärsen i matfettet. Skölj och strimla purjolöken och rör ner den i köttfärsen. Krydda med rosmarin, vitlök, svartpeppar, salt och soja. Låt röran puttra 5 minuter.

3
Blanda yoghurten med mjöl och rör ner i köttfärsröran. Klä en rektangulär pajform med smördegen, något utkavlad. Förgrädda skalet 6-7 minuter. Fyll pajskalet med köttfärsröran. Skiva tomaterna, lägg på dem samt strö över riven ost. Grädda pajen cirka 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top