Du behöver
- 3 st smördeg plattor fryst
- 400 g köttfärs
- 2 msk smör eller margarin
- 1 st purjolök
- 1 tsk rosmarin
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk salt
- 2 msk kinesisk soja
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 msk vetemjöl
- 3 st tomater
- 2 dl riven ost t ex herrgårdsost
Gör så här
1
Ta ut smördegsplattorna ur frysen. Sätt ugnen på 225 grader.
2
Bryn köttfärsen i matfettet. Skölj och strimla purjolöken och rör ner den i köttfärsen. Krydda med rosmarin, vitlök, svartpeppar, salt och soja. Låt röran puttra 5 minuter.
3
Blanda yoghurten med mjöl och rör ner i köttfärsröran. Klä en rektangulär pajform med smördegen, något utkavlad. Förgrädda skalet 6-7 minuter. Fyll pajskalet med köttfärsröran. Skiva tomaterna, lägg på dem samt strö över riven ost. Grädda pajen cirka 20 minuter.