Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 1 tsk rosépeppar lättkrossad
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 dl persilja grovhackad

Gör så här

1
Salta och krydda filéerna. Smält matfettet och stek filéerna långsamt gyllengula på medelvarm platta tills köttet känns fast och är vitt rakt igenom, 3-5 minuter på varje sida. Ta upp filéerna på skärbräda.
2
Finhacka vitlöken och lägg den i pannan. Häll i grädde och mjölk. Smula ner buljongtärningen. Koka upp och sjud 3 minuter.
3
Smaka av med mer rosépeppar och salt. Skär filéerna i tjocka skivor och lägg tillbaka dem i såsen. Strö persilja över och servera med pasta eller ris.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept