Du behöver
- 450 g fläskfilé
- olja att steka i
- salt och nymald vitpeppar
- 1 st lök stor gul
- smör
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk chilisås
- 0.5 msk worcestershiresås
- 0.5 msk soja
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 msk rosépeppar stött i mortel
- hackad persilja
Gör så här
1
Skär filén i knubbiga skivor. Platta ut dem lite. Bryn i omgångar hastigt på båda sidorna i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Ta upp.
2
Skala och finhacka löken och fräs i stekpannan på medelvärme. Blanda creme fraiche, grädde, chilisås, worchestershiresås, soja och vitlök. Slå blandningen över löken i stekpannan. Rör om och låt puttra några minuter. Lägg i köttet och strö rosépeppar i såsen. Låt puttra i 5 minuter. Salta och peppra och strö hackad persilja över. Servera
3
direkt ur pannan. Potatis eller ris och en grönsallad passar bra till.
Läsarrecept från Barbro marklund, Skultuna.