Rosépepparfilé med persiljehack

Du behöver 450 g fläskfilé olja att steka i salt och nymald vitpeppar 1 st lök stor gul smör 2 dl crème fraîche 1 dl...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 450 g fläskfilé
  • olja att steka i
  • salt och nymald vitpeppar
  • 1 st lök stor gul
  • smör
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk chilisås
  • 0.5 msk worcestershiresås
  • 0.5 msk soja
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 msk rosépeppar stött i mortel
  • hackad persilja

Gör så här

1
Skär filén i knubbiga skivor. Platta ut dem lite. Bryn i omgångar hastigt på båda sidorna i olja i en stekpanna. Salta och peppra. Ta upp.

2
Skala och finhacka löken och fräs i stekpannan på medelvärme. Blanda creme fraiche, grädde, chilisås, worchestershiresås, soja och vitlök. Slå blandningen över löken i stekpannan. Rör om och låt puttra några minuter. Lägg i köttet och strö rosépeppar i såsen. Låt puttra i 5 minuter. Salta och peppra och strö hackad persilja över. Servera

3
direkt ur pannan. Potatis eller ris och en grönsallad passar bra till.


Kommentar:
Läsarrecept från Barbro marklund, Skultuna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top