Rosenmarmelad på färska blad

Du behöver 0.5 l röda färska rosenblad 2.5 dl vatten 3 dl socker citron saften av en halv citron rivet skal av 1/2 0.25 st...


0 portioner

Du behöver

  • 0.5 l röda färska rosenblad
  • 2.5 dl vatten
  • 3 dl socker
  • citron saften av en halv
  • citron rivet skal av 1/2
  • 0.25 st certo flaska

Gör så här

1
Repa kronbladen av fräscha rosor. Lägg blad och vatten i en kastrull och koka under lock cirka 15 minuter. Sila av bladen.

2
Blanda ner citronsaft, citronskal och socker. Koka ytterligare 10 minuter.

3
Ös upp marmeladen i rena varma burkar. Sätt på locken och förvara burkarna svalt.

4
Det kan ta två till tre dygn innan marmeladen stelnar, så planera i god tid.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler tips till Alla hjärtans dag-frukosten!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top