Rosastekt oxfilé

Du behöver 1.5 kg oxfilé av hög kvalitet salt svartpeppar nymalen smör och olja att steka i 2 st bananschalottenlökar finhackade 500 g sojabönor (edamame)...

Tillagningstid: 45 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg oxfilé av hög kvalitet
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • smör och olja att steka i
  • 2 st bananschalottenlökar finhackade
  • 500 g sojabönor (edamame)
  • 500 g trattkantareller

Gör så här

1
Ta ut köttet senast en timme innan det ska stekas så att det blir rumstempererat.

2
Torka det lätt med hushållspapper och putsa bort eventuella synliga senor eller hinnor. Bind gärna upp köttet med steksnöre så att det får en fin form när det sedan ska skivas.

3
Sätt ugnen på 175 grader.

4
Salta och peppra och stek köttet runtom i smör och olja i en stekpanna tills det fått fin färg. Lägg över köttet i en ugnsform och stick in en köttermometer.

5
Stek färdigt i nedre delen av ugnen till 58 graders innertemperatur.

6
Ta ut köttet, slå in i ugnsfolie och låt vila.

7
Slå kokande vatten över de frysta sojabönorna och låt stå i 5 minuter. Sila av.

8
Rensa svampen. Dela den eventuellt i mindre bitar. Stek först svamp i lite smör och tillsätt sedan lök och bönor och fräs ytterligare några minuter, smaka av med salt och peppar.

9
Ta bort steksnöret och skiva köttet. Servera med svampfräs, potatiskaka och rödvinssås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top