Rosa fiskgratäng

Du behöver 1 msk smör eller margarin 1 st purjolök strimlad 600 g torskfilé färsk eller djupfryst 1 tsk salt 1 dl gräddfil 1.5 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st purjolök strimlad
  • 600 g torskfilé färsk eller djupfryst
  • 1 tsk salt
  • 1 dl gräddfil
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1.5 dl chilisås
  • 1 st burk champinjoner väl avrunna, skivade
  • 1 dl dill finhackad
  • 1 dl persilja finhackad
  • 1 dl gräslök finhackad

Gör så här

1
Smörj en ugnsfast form och lägg purjolöken i botten. Lägg torsken ovanpå och salta. Blanda alla övriga ingredienser till en sås. Bred såsen över fisken. Ställ in formen i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.

2
Servera med ris eller pressad potatis och broccoli.


Kommentar:
Ett matlag från Ovanåker i Hälsingland har gjort det här receptet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top