Rönnbärsgelé till vild kotlett

Du behöver 2 liter rönnbär, ansade och frysta ett dygn 1 syrligt äpple, skuret i klyftor 5 dl vatten 9 dl strösocker/liter saft Gör så...


0 portioner

Du behöver

  • 2 liter rönnbär, ansade och frysta ett dygn
  • 1 syrligt äpple, skuret i klyftor
  • 5 dl vatten
  • 9 dl strösocker/liter saft

Gör så här

1
Koka rönnbär och äpple i vattnet i cirka 30 minuter. Låt allt rinna genom silduk i cirka 30 minuter.

2
Tillsätt sockret. Koka på svag värme 15–30 minuter. Skumma. Nu ska gelén vara klar. Prova med en klick på fat. Om inte – tillsätt lite pektin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top