Romsås med avokado

Du behöver 0.5 st rödlök 1 st avokado 2 dl majonnäs 1 dl crème fraîche 1 msk citronsaft 1 msk finhackad dill 1 msk finhackad...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 0.5 st rödlök
  • 1 st avokado
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 1 burk ishavsrom eller röd stenbitsrom
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Skala och finhacka rödlöken. Dela avokadon på mitten och pilla loss kärnan. Mosa avokadon med en gaffel.

2

Blanda finhackad lök, mosad avokado med majonnäs, crème fraiche, citronsaft, finhackad dill, gräslök och rom. Blanda och smaka av med salt och peppar.

3

Tips! Spara eventuellt lite rom, dill och gräslök till dekoration.


Kommentar:
Krämig avokado, salt rom och färska örter blir snabbt till en god sås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top