Du behöver

  • 8 st rödbetor små, utan blast
  • 1 st rosmarin liten knippa
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk jungfruolja extra fin
  • flingsalt, nymald peppar
  • 1 st bladpersilja liten knippa
  • 1 st dragon liten knippa eller basilika, grovhackade
  • 4 skiva oxfilé à 100 g
  • Kesodressing:

  • 4 msk keso rågade
  • 1 st citron halverad
  • jungfruolja extra fin
  • timjan bladen från ett par kvistar
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Tänd grillen. Vik ett 60 centimeter långt ark alfolie dubbelt.
2
Lägg på de oskalade rödbetorna. Strö på rosmarinbladen. Vik upp folien, lägg ihop kanterna och snurra ihop ändarna. Stick med kniv ett par hål i folien på olika ställen, så att röken kan komma in och ge smak åt rödbetorna.
3
4
Placera försiktigt foliepaketet direkt bland kolen – lägg också ett par kol ovanpå paketet. Rödbetorna är färdiga när de är mjuka, vilket tar 30–40 minuter.
5
Ta upp paketet och låt svalna. Öppna och ta ut rödbetorna. Släng rosmarinen.
6
7
Skala rödbetorna när de har svalnat lite. Skär dem i bitar och lägg i en bunke.
8
Tillsätt vinäger, olja, rikligt med salt och peppar och hälften av dragonen/persiljan.
9
Blanda allt.
10
11
Kesodressing:
12
Lägg keson i en bunke, tillsätt saft och finrivet skal från en halv citron.
13
Rör ner två skvättar olja, timjanblad och lite salt och peppar.
14
Vänd varsamt ner alla ingredienser. Smaka av och pressa eventuellt lite extra citron över.
15
Gnid in köttskivorna med lite av dressingen.
16
Lägg dem på grillen och grilla dem som du vill ha dem. Vänd dem en gång i minuten.
17
Servera köttet med rödbetorna och kesodressing.

Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept