Rökt skagen på ägghalva

Du behöver 8 st ägg 1 st äggula 1 tsk dijonsenap 1 st citron färskpressad 0,5 dl rapsolja 0,5 dl rapsolja rökt rapsolja g salt...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st ägg
  • 1 st äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 st citron färskpressad
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl rapsolja rökt rapsolja
  • g salt & peppar
  • 200 msk handskalade räkor (500?g med skal)
  • 2 msk pepparrot färskriven
  • 1 gräslök finskuren
  • citron några droppar citronsaft
  • pepparrot till garnering
  • smörgåskrasse till garnering

Gör så här

1

Lägg äggen i en kastrull med kokande vatten, koka 9 minuter och spola med kallt vatten.

2

Gör majonnäsen: vispa samman äggula, senap och citronsaft. Vispa sedan i vanlig och rökt rapsolja, droppvis först och sen i en fin stråle när du ser att majonnäsen går ihop. Se till att ingredienserna håller samma temperatur så minskar du risken att den skär sig. Smaka av med salt och peppar.

3

Hacka räkorna grovt och lägg i en skål. Vänd ihop med några matskedar av majonnäsen till önskad konsistens. Blanda i pepparrot och gräslök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Kyl till servering.

4

Vid servering, skala och halvera de kalla äggen. Lägg upp på ett fat och toppa med skagenröra, extra pepparrot och klippt smörgåskrasse.

5

 

 

 

 

 

 

Tips Hittar du inte rökt rapsolja kan du använda rökta räkor och göra majonnäsen på neutral olja. Är räkorna mycket rökiga kan de blandas med färska.


Kommentar:
Rökt rapsolja ger smak åt räkröran.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top