RECEPT FRÅN IK

Rökt makrill med quinoasallad

Av . Foto: Björn tesch

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl quinoa
  • 150 g sockerärtor
  • 0,5 st gurka
  • 100 g rädisor
  • 50 g mâchesallad
  • 4 st rökta makrillfiléer
  • Myntayoghurt

  • 2 dl tjock yoghurt 10%
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl hackad mynta
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Dressing

  • 1 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk örtsalt

Gör så här

1

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.

2

Myntayoghurt Häll yoghurten i en skål. Skala och pressa i vitlöksklyftan. Rör ner olivolja, mynta, salt och peppar. 

3

Dressing Vispa ihop ingredienserna till dressingen.

4

Häll quinoan på ett fat. Strimla sockerärtorna, halvera och skiva gurkan. Skiva rädisorna tunt. Blanda allt med salladen och quinoan och droppa över dressingen.

5

Plocka makrillfiléerna i bitar och lägg dem på salladen. Servera tillsammans med myntayoghurten. 


Recept