Rökt laxrulle med fetakräm

Du behöver 100 g färskost 150 g fetaost 1 dl färska örter 200 g rökt lax i skivor några skivor gott knäcke Gör så här...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g färskost
  • 150 g fetaost
  • 1 dl färska örter
  • 200 g rökt lax i skivor
  • några skivor gott knäcke

Gör så här

1

Använd stavmixer eller matberedare och mixa färskost, fetaost och örter till en slät kräm.

2

Lägg ut den rökta laxen lite omlott på en bit plastfolie. Bred ut krämen på skivorna – enklast är det att spritsa ut krämen i strängar ovanpå och sedan breda ut försiktigt till ett jämnt lager. Rulla ihop med hjälp av plastfolien. Lägg rull­en i kylen i 30 minuter om tid finns så blir den lättare att skiva.

3

Bryt knäckebröden i bitar och lägg upp på ett fat. Skiva laxrullen och lägg en skiva på varje bit knäckebröd. Toppa gärna med lite extra hackade örter.

4

Tips: Gravad lax går också utmärkt att använda till den här munsbiten!


Kommentar:
Små rullar av rökt lax och örtig fetaostkräm på knäckebröd blir perfekt förrättsplock.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top