Du behöver
- 1 st spetskålshuvud
- 2 msk olivolja
- 2 msk kapris
- 0.5 st citron saften
- salt och peppar
Dijondressing
1 msk vitvinsvinäger
0.5 msk dijonsenap
2 msk olivolja
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar
1 st liten rödlök
150 g sockerärtor
400 g kallrökt lax i skivor
Gör så här
Skär spetskålshuvudet i fyra klyftor som hålls ihop av roten. Stek dem i några minuter på varje sida i olivolja, tills de får fin färg och mjuknar. Lägg i kaprisen mot slutet av stektiden och pressa över citronen. Krydda med salt och peppar.
Vispa ihop vinäger och senap till dressingen. Droppa i oljan lite i taget medan du vispar. Smaka av den färdiga dressingen med salt och peppar.
Skala och halvera rödlöken och strimla den. Lägg strimlorna i isvatten någon minut och låt sedan rinna av. Blanchera sockerärtorna i några sekunder i kokande vatten. Kyl och strimla dem.
Fördela laxen på tallrikar och servera med nystekt kål, kapris, lök, sockerärtor och dijondressing.
Tips! För en matigare middag, lägg gärna till ett krämigt kokt ägg eller lite linser.
Matcha laxens rökiga smak med stekt spetskål, kapris och citron.