Rökt fisk med romsås

Du behöver 1 kg delikatesspotatis eller färskpotatis 1 st rödlök spenatblad eller mangoldblad Dressing: 3 msk rapsolja kallpressad 3 msk citronsaft 1 tsk dijonsenap 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg delikatesspotatis eller färskpotatis
  • 1 st rödlök
  • spenatblad eller mangoldblad

Dressing:

3 msk rapsolja kallpressad
3 msk citronsaft
1 tsk dijonsenap
2 tsk salt
svartpeppar
1 st sik (cirka 800 g)
1 st citron
grönsallad

Romsås:

2 dl crème fraîche
1 st stenbitsrom liten burk

Gör så här

1
1 Koka potatisen och dela i bitar medan den är varm. Rör ihop dressingen och slå över potatisen. Dela rödlöken och skiva den tunt. Blanda potatis, dressing och rödlök försiktigt.

2
2 Skölj spenatbladen och blanda dem i salladen när potatisen svalnat.

3
3 Rör ihop creme fraiche och rom.

4
4 Servera siken med potatissallad, romsås, citronklyftor och sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top