Rökt älghjärta med äppel-& rotsellerisallad

Du behöver 1 st hamburgerkött eller rökt renstek Sallad: 1 st äpple eller ett syrligt svenskt äpple 80 g rotselleri 25 g ruccolasallad 2 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st hamburgerkött eller rökt renstek

Sallad:

1 st äpple eller ett syrligt svenskt äpple
80 g rotselleri
25 g ruccolasallad
2 msk belugalinser (svarta linser)
2 msk olivolja
2 msk chilisås sötsur
salt och svartpeppar

Rödbetssirap:

1 dl rödbetor lag från inlagda
2 tsk brun farin

Gör så här

1
Älghjärtat skärs jämnast och tunnast på skärmaskin.

2
Skölj, kärna ur och skär äpplet i mycket tunna klyftor. Skala och skölj rotsellerin, skär den först i lövtunna skivor som sedan finstrimlas. Skölj rucolabladen och skaka dem torra i en kökshandduk.

3
Lyft samman äpple, selleri, rucola och linser och droppa samtidigt på olivolja och sötsur chilisås. Smaka av med salt och peppar.

4
Koka in rödbetslagen med sockret till sirapsliknande konsistens.

5
Fördela köttet på var sin tallrik och lägg en nypa sallad bredvid. Ringla på lite rödbetssirap

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top