Du behöver
- 400 g frysta rödspättafiléer
- salt
- 2 dl vitt vin
- 1 st stor purjolök
- 3 msk rapsolja
- 200 g babyspenat
- 1 msk vetemjöl
- 3.5 dl vispgrädde
- vitpeppar
- smör
- 0.5 msk ströbröd
Till servering och garnering
1 msk plockade dillkvistar
potatismos
cocktailtomater
2.5 st fiskbuljongtärning
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fiskfiléerna på en skärbräda. Salta på båda sidor och rulla ihop.
Koka upp vinet i en liten stekpanna, lägg i fisken och koka under lock cirka 5 minuter, eller tills fisken är klar. Ta pannan av värmen.
Ansa, snitta, skölj och strimla purjon. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs löken cirka 5 minuter utan att den tar färg. Blanda i spenaten och rör om tills den mjuknar. Blanda i mjölet och fräs under omrörning cirka 1 minut. Späd med buljong, vinet som fisken kokats i och grädden, koka cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en smord ugnssäker gratängform. Lägg på fisken. Skeda lite av såsen över filéerna. Toppa med ströbröd och gratinera i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Toppa gratängen med dill, servera med mos och tomater.