Rödkålssoppa och havrescones

Du behöver 1 dl havregryn 3 dl vetemjöl 1 krm salt 2 tsk bakpulver 50 g smör 2 dl fil eller yoghurt 200 g ätfärdiga...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 2 dl fil eller yoghurt
  • 200 g ätfärdiga vita bönor
  • 1 burk (800 g) rödkål
  • 1 liter grönsaksbuljong av fond
  • några kvistar timjan
  • cirka 100 g fetaost

Gör så här

1
Värm ugnen till 250 grader. Mixa gryn, mjöl, salt, bakpulver och smör med kniven monterad i matberedaren. Tillsätt filen och mixa hastigt till smet. Klicka den i fyra dubbla muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter.

2
Skölj bönorna i durkslag, låt rinna av. Värm kålen med buljongen och timjan.

3
Servera soppan med bönor och bruten ost att strö i, och så scones förstås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top