Rödkålssoppa med äpplen och chili

Du behöver 0.5 st rödkål (900 g) 1 msk smör 3 st röda äpplen tärnade 1 st gul lök hackad 0.5 st röd chili hackad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st rödkål (900 g)
  • 1 msk smör
  • 3 st röda äpplen tärnade
  • 1 st gul lök hackad
  • 0.5 st röd chili hackad
  • 14 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk timjan hackad
  • 1 msk ingefära riven
  • 2 msk honung
  • 2.5 msk äppelcidervinäger
  • salt och peppar
  • crème fraîche till servering

Gör så här

1
1 Strimla kålen, fräs i smör med äpple, lök och chili.

2
2 Häll på vatten och buljongtärningar. Koka i 15 minuter.

3
3 Krydda med timjan, ingefära, honung och vinäger, koka i ytterligare ett par minuter. Salta och peppra.

4
4 Servera med lite lätt-creme fraiche och kryddgrönt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top