Du behöver

  • 1/3, st rödkålshuvud ca 500 g
  • 2 st äpplen
  • 50 g rucolasallad
  • 1 dl hasselnötter eller valnötter
  • Valnötsdressing:

  • 6 msk vatten
  • 2.5 msk vinäger
  • 2 msk valnötsolja
  • 1 dl vindruvskärnolja

Gör så här

1
Strimla rödkålen fint, gärna med osthyvel. Låt den ligga i kallt vatten ett par timmar. Låt den rinna av. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med rucola, rödkål och nötter.
2
Mixa samman ingredienserna till dressingen. Häll den över salladen och blanda om.

Kommentar:
En fräsch råkostsallad har sin givna plats på varje julbord. Den här är krispig med smak av valnöt och rucola. Det här receptet är en del av Hemma bästs julbord 1998.


Recept // Fler grönsakerrecept