Röding med fänkål och sikromspotatis

Du behöver 24 st småpotatisar fasta 1 dl fiskfond från koncentrerad fiskfond på flaska alt höns 2 dl crème fraîche 1 st schalottenlök hackad citron...

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 24 st småpotatisar fasta
  • 1 dl fiskfond från koncentrerad fiskfond på flaska alt höns
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 st schalottenlök hackad
  • citron ca 2 msk färskpressad
  • salt
  • 2 st fänkålsstånd små späda
  • 1 st apelsin
  • 6 st rödingfiléer
  • olivolja
  • flingsalt
  • 3 msk sikrom
  • 0.33 msk smör brynt
  • 1 st salladslök strimlad
  • dill till garnering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 90 grader. Skrubba potatisen och koka den i saltat vatten tills den är mjuk. Koka ihop fiskfond och creme fraiche tillsammans med hackad schalottenlök och smaka av med citron och salt. Ansa och hyvla fänkålen ner i kallt vatten, gärna med mandolin. Skär skalet av apelsinen och skär ut filéerna mellan hinnorna.

2
Salta rödingen och baka den på 90 grader tills den har en

3
innertemperatur på 40 grader (är du rädd att fisken ska vara för rå går det bra att gå upp till 50 grader).

4
Blanda en sallad av den hyvlade fänkålen och apelsinfiléerna och smaka av med olivolja och flingsalt.

5
Dela potatisen och blanda ner den, sikrommen och brynt smör i creme fraichen.

6
Fördela potatisen på tallrikar, lägg på rödingfiléerna och

7
garnera med salladslök, körvel och dill.


Kommentar:
Årets kock 2013 bjuder på julmat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top