Du behöver
- 24 st småpotatisar fasta
- 1 dl fiskfond från koncentrerad fiskfond på flaska alt höns
- 2 dl crème fraîche
- 1 st schalottenlök hackad
- citron ca 2 msk färskpressad
- salt
- 2 st fänkålsstånd små späda
- 1 st apelsin
- 6 st rödingfiléer
- olivolja
- flingsalt
- 3 msk sikrom
- 0.33 msk smör brynt
- 1 st salladslök strimlad
- dill till garnering
Gör så här
1
Sätt ugnen på 90 grader. Skrubba potatisen och koka den i saltat vatten tills den är mjuk. Koka ihop fiskfond och creme fraiche tillsammans med hackad schalottenlök och smaka av med citron och salt. Ansa och hyvla fänkålen ner i kallt vatten, gärna med mandolin. Skär skalet av apelsinen och skär ut filéerna mellan hinnorna.
2
Salta rödingen och baka den på 90 grader tills den har en
3
innertemperatur på 40 grader (är du rädd att fisken ska vara för rå går det bra att gå upp till 50 grader).
4
Blanda en sallad av den hyvlade fänkålen och apelsinfiléerna och smaka av med olivolja och flingsalt.
5
Dela potatisen och blanda ner den, sikrommen och brynt smör i creme fraichen.
6
Fördela potatisen på tallrikar, lägg på rödingfiléerna och
7
garnera med salladslök, körvel och dill.
Årets kock 2013 bjuder på julmat.