Röding med béarnaisesås

Du behöver 1 (ca 600 g) hel röding 1-1 1/2 tsk salt smör Gör så här 1 1. Skär av huvud och knipsa bort stjärtfena...


2 portioner

Du behöver

  • 1 (ca 600 g) hel röding
  • 1-1 1/2 tsk salt
  • smör

Gör så här

1
1. Skär av huvud och knipsa bort stjärtfena och fenor. Salta fisken inuti och utanpå.

2
2. Bryn fisken ca 3 minuter på varje sida. Lägg på lock eller alfolie, sänk värmen och låt fisken eftersteka ca 15 minuter.

3
3. Lyft lite på köttet vid ryggbenet. Släpper det lätt från benet är fisken klar.

4
Rödingen serveras med béarnaisesås från påse men utan tillsats av smör. Därtill lätt brynta paprikor, skurna i bitar och tillagade tillsammans med hel färsk spenat eller en förpackning djupfryst, tinad hel spenat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top