Rödbetssoppa med vita bönor

Du behöver 1 liter vatten 2 (höns)buljongtärningar 1 burk (cirka 700 g) hela inlagda rödbetor 2 pkt (à 200 g) ätfärdiga stora vita bönor 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 liter vatten
  • 2 (höns)buljongtärningar
  • 1 burk (cirka 700 g) hela inlagda rödbetor
  • 2 pkt (à 200 g) ätfärdiga stora vita bönor
  • 2 dl smetana (laktosfria hyllan) eller creme fraiche
  • rivet skal från 1 citron
  • 1/2–3/4 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • surdegsbröd

Gör så här

1
Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Sila bort spadet från rödbetorna och finriv dem i matberedaren. Blanda ner rivet i buljongen. Skölj genom bönkonserverna i durkslag, låt rinna av. Blanda ner i soppan.

2
Smaksätt smetanan, en mjukt syrad grädde av ryskt snitt, med citronskal, salt och peppar. Ställ fram i skål, färdig att klicka i soppan. Servera brytbröd till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 484, fett 15 g, kolhydrater 64 g, fibrer 14 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top