Du behöver
- 1 liter vatten
- 2 (höns)buljongtärningar
- 1 burk (cirka 700 g) hela inlagda rödbetor
- 2 pkt (à 200 g) ätfärdiga stora vita bönor
- 2 dl smetana (laktosfria hyllan) eller creme fraiche
- rivet skal från 1 citron
- 1/2–3/4 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- surdegsbröd
Gör så här
1
Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Sila bort spadet från rödbetorna och finriv dem i matberedaren. Blanda ner rivet i buljongen. Skölj genom bönkonserverna i durkslag, låt rinna av. Blanda ner i soppan.
2
Smaksätt smetanan, en mjukt syrad grädde av ryskt snitt, med citronskal, salt och peppar. Ställ fram i skål, färdig att klicka i soppan. Servera brytbröd till.
Näringsvärde: Kcal 484, fett 15 g, kolhydrater 64 g, fibrer 14 g