Du behöver

  • 5 st färska rödbetor
  • 1 st burk stora vita bönor (400 g)
  • 1 st salladslök
  • 0.25 st ruccolasallad (25 g)
  • 175 g chèvre (getost)
  • Dressing:

  • 1 tsk vinäger röd
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 msk rapsolja eller kallpressad rapsolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Koka rödbetorna med skal cirka 15 minuter (lite större behöver 20-25 minuter). Spola med kallvatten och kläm bort skalen med händerna. Klyfta rödbetorna och låt dem kallna. Spola av bönorna i en sil.
2
Skiva salladslöken. Skölj och skaka vattnet av rucolasalladen. Torka av rödbetsklyftorna med kökspapper så att de inte släpper så mycket färg. Blanda alla ingredienser lätt i en stor bunke och lägg upp på var sin tallrik. Smula getost på toppen.
3
Skaka samman ingredienserna till dressingen och servera till salladen, allt går kanske inte åt. Sätt fram flingsalt, och ät knäckebröd till.

Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept