Rödbetssallad med honungsdressing

Du behöver 5 st färska rödbetor 1 st burk stora vita bönor (400 g) 1 st salladslök 0.25 st ruccolasallad (25 g) 175 g chèvre...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 5 st färska rödbetor
  • 1 st burk stora vita bönor (400 g)
  • 1 st salladslök
  • 0.25 st ruccolasallad (25 g)
  • 175 g chèvre (getost)

Dressing:

1 tsk vinäger röd
2 tsk flytande honung
2 msk rapsolja eller kallpressad rapsolja
salt och svartpeppar

Gör så här

1
Koka rödbetorna med skal cirka 15 minuter (lite större behöver 20-25 minuter). Spola med kallvatten och kläm bort skalen med händerna. Klyfta rödbetorna och låt dem kallna. Spola av bönorna i en sil.

2
Skiva salladslöken. Skölj och skaka vattnet av rucolasalladen. Torka av rödbetsklyftorna med kökspapper så att de inte släpper så mycket färg. Blanda alla ingredienser lätt i en stor bunke och lägg upp på var sin tallrik. Smula getost på toppen.

3
Skaka samman ingredienserna till dressingen och servera till salladen, allt går kanske inte åt. Sätt fram flingsalt, och ät knäckebröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top