RECEPT FRÅN IK

Rödbetssallad med grönkål

Njut en sallad av rödbetor med grönkål, pinjenötter och senapsdressing – en riktigt smakfull kombination.

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 70 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg rödbetor
  • Dressing

  • 1.5 msk svensk senap
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • salt
  • strösocker
  • 2 msk vatten
  • Topping

  • 50 g pinjenötter
  • Späda grönkålsblad

Gör så här

1

Tvätta rödbetorna, men skala dem inte. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten under lock i cirka 1 timme. Vattnet ska täcka betorna. Fyll på vid behov. Häll av vattnet, låt svalna.

2

Dressing Blanda senap, dijonsenap och vinäger. Tillsätt oljan i en fin stråle under omrörning. Smaka av med salt, peppar och socker. Rör ner vattnet.

3

Skala rödbetorna med händerna och skiva dem tunt. Lägg dem i en skål och häll över dressingen.

4

Topping Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Strö dem och grönkålsblad över rödbetorna.


Recept // Fler rödbetorrecept